Camperroutes

1. Duitse Alpenroute 450km

De Duitse Alpenroute loopt door de populaire vakantieregio’s Allgäu en Oberbayern. De route is in beide richtingen bewegwijzerd. U kunt van start gaan in Schönau aan de Königssee of in Lindau aan de Bodensee.

Neem wel voldoende de tijd: voor een rustpauze met panoramisch uitzicht op de bergen, voor een duik in een van de verkwikkende, heldere meren, een wandeling op een alm en een tussenstop met lekkere broodjes. Maak kennis met de plaatsjes en steden waar altijd iets te beleven valt. Bezoek een van de vele traditionele feesten of ontspan in de stilte van de barokke kloosters.

2. Duitsland Romantische strasse 385km

Populairste toeristische route in Duitsland.

De Romantische Strasse is een van de populairste toeristische routes in Duitsland. Deze 385 kilometer lange route loopt van de rivier de Main tot aan de Duitse Alpen en werd in 1950 opgezet. In 2010 vierde de route haar 60-jarig bestaan. De naam Romantische Strasse verwijst naar de gevoelens die vele toeristen en bezoekers krijgen bij het zien van de fraaie middeleeuwse stadje en het bijzondere sprookjeskasteel Neuschwanstein. De Romantische Strasse biedt een perfecte combinatie van cultuur, gastvrijheid, geschiedenis en natuurschoon, onderweg van Würzburg naar Füssen aan de voet van de Alpen. Op de route kom je verschillende landschappen tegen: van rivierdalen tot bossen en van groene weiden tot witte Alpentoppen. Bezoekers zullen echter het meest onder de indruk zijn van de perfect bewaard gebleven stadjes en dorpen zoals Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbuhl waar je nog steeds het middeleeuwse karakter kunt terugvinden. Automobilisten en motorrijders volgen eenvoudig de bruine bordjes van de Romantische Strasse welke de dorpjes en stadjes met elkaar verbinden. Voor fietsers is er een aparte route; zij volgen de groene bordjes (D9) van de 440 kilometer lange fietsroute van Würzburg tot aan Füssen. Ook wandelaars kunnen de Romantische Strasse volgen. Blauwe bordjes geven de bijna 500 kilometer langeafstandsroute aan langs de verschillende landschappen en de middeleeuwse plaatsjes. Door het uitgebreide spoornetwerk reis je ook eenvoudig met de trein naar Duitsland.

Kunst,Cultuur en Natuur
De Romantische Strasse in Duitsland, voormalige handelsroute van de Main naar Noord-Italië. De route toont de fascinerende rijkdom van de Europese geschiedenis, kunst en cultuur. Bezoek bisschopsresidenties, vorstenhoven, trotse rijkssteden en dromerige sprookjeskastelen. Deze wereldberoemde vakantieroute toont de unieke diversiteit van het landschap waardoor de Romantische Strasse slingert. Van de Frankische wijngaarden aan de Main tot aan de adem- benemende Beierse Alpen in het zuiden van Duitsland. In alle opzichten een lust voor het oog.

3. Portugal 780km

Van Porto naar Faro: een prachtige route langs Portugese steden.

Porto
1Begin je rondreis door Portugal in Porto, een vriendelijke havenstad met een prachtig historisch centrum. De gekleurde huisjes en fijne stranden maken dit de ideale stad om je trip te beginnen. We raden je aan om ongeveer drie dagen uit te trekken voor deze stad. Op die manier kan je goed acclimatiseren, je weg door de stad eten en drinken en uitgerust aan je rondreis beginnen. Wel zin om iets van de stad te zien? Bezoek dan de bijzondere klokkentoren Torre dos Clérigos en bewonder de hedendaagse kunst van het Serralves Museum of Contemporary Art. Neem ook de tijd om te verdwalen in het oude centrum.

Coimbra
Na je verblijf in Porto is het tijd om in de auto te springen naar de volgende stop: Coimbra. Deze stad gaat je overladen met historie en cultuur. In de middeleeuwen is dit lange tijd de hoofdstad van Portugal geweest. De geplaveide straten en monumentale gebouwen ademen nog steeds geschiedenis. De studenten van de Universidade de Coimbra geven daarentegen weer jonge energie aan de stad. De jonge studenten en oude gebouwen leveren een leuke mix op. Je kan hier ontzettend veel zien en doen, maar er zijn een aantal dingen die je niet mag missen. Wandel bijvoorbeeld door de tuinen van de Quinta das Lágrimas en bewonder de kathedraal Sé Velha. Ook een aanrader is het Museu Nacional Machado de Castro waar je overblijfselen uit de Romeinse tijd kan bewonderen.

Sintra
Vanuit het historische centrum van Coimbra rijd je door het ruige binnenland van Portugal door naar Sintra. Deze heuvelachtige stad ligt op een kleine dertig kilometer van Lissabon, dus je zou hier ook alleen een middag kunnen besteden. De sierlijke architectuur zorgt ervoor dat het lijkt alsof je in een sprookje rondloopt. Het kleurrijke paleis, de mysterieuze tuinen en het prachtige uitkijkpunt maken dit een bijzondere stad. Sintra is niet heel groot, maar door de bijzondere sfeer zeker de moeite waard. Je kan er dus voor kiezen om hier te overnachten, maar je kan ook doorrijden naar Lissabon en daar de nacht spenderen.

Lissabon
Een stad vol street art, gele trams, mooie pleinen en ontzettend veel restaurants. Dat is de Portugese hoofdstad Lissabon. Op cultureel, culinair én architectonisch gebied spreekt Lissabon aan. Ga goed uit eten, neem een rit in tramlijn 28 en struin door de straten van de oudste wijk Alfama. Deze levendige stad heeft genoeg in huis om je een paar dagen goed te vermaken. Ook voor het nachtleven kan je wat tijd uitrekken, want je vindt hier veel leuke bars en cafés. Probeer ook naar minstens één uitkijkpunt te gaan waar je een goed uitzicht over de stad hebt. Onze aanraders? Da Senhora do Monte, Santa Luzia en Castelo de São Jorge. Wil je tijdens je tijd in Lissabon even ontspannen aan het strand? Rij dan naar Cascais, een badplaats op ruim dertig kilometer van Lissabon. Je portie zon & strand kan je echter ook opsparen tot de Algarve, want dat is de volgende stop. Hier vind je namelijk eindeloos veel goede stranden.

Lagos
Met drie uur rijden is dit een van de langste etappes die je aflegt tijdens je roadtrip. Tegelijkertijd is het een van de mooiste routes die je rijdt, dwars door het bergachtige binnenland van Portugal. Aangekomen in Lagos wachten de witte huizen en ruige natuur je op. Afgewisseld met fijne zandstranden rijzen hoge rotsen direct op vanuit de zee. In Lagos hangt een hele ontspannen sfeer waar je goed van kan genieten. In het centrum vind je een aantal bezienswaardigheden, zoals het museum dat gewijd is aan lokale geschiedenis. Maar we gaan niet liegen. De reden waarom de meeste mensen naar Lagos komen is voor het strand. Niks mis mee. Al helemaal niet omdat de volgende stop weer genoeg activiteiten voor je in petto heeft.

Faro
Faro is de hoofdstad van de Algarve heeft alles om je rondreis door Portugal ontspannen af te sluiten. Ondanks de vele reizigers die jaarlijks hun weg naar deze stad vinden, hangt hier een authentiek Portugese sfeer. Gezellige restaurants, prachtige pleinen, een sfeervolle haven, een uitgestrekt strand en indrukwekkende kerken… Waar je ook naar op zoek bent, in Faro kan je terecht. Neem ook de tijd om een dag op het strand te hangen of een surflesje nemen op het Praia de Faro, het strand van Faro. Voor een culturele middag duik je het Archeologisch museum in. Een wandeling door de stad is door de indrukwekkende architectuur en oude gebouwen ook heel mooi. Genoeg te doen om je een paar dagen in deze Zuid-Portugese stad te vermaken.

Dit is de gehele route:
Van Porto naar Coimbra: 130 km -> Van Coimbra naar Sintra: 230 km -> Van Sintra naar Lissabon: 30 km -> Van Lissabon naar Lagos: 300 km -> Van Lagos naar Faro: 90 km

 

De leukste camperroutes

Ontvang iedere maand gratis een nieuwe camperroute per e-mail. Ontdek de mooiste plekjes van Europa.

Nieuwsbrief